PROF. DR. TEODOR STAMATE blank romana   english   fr   it   de
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Tel: 004 0232 210 800
      004 0758 28 28 28

Operatie micsorare sani

A venit la spital sa-si faca operatie de micsorare a sanilor

Articol publicat in Ziarul de Iasi la 20.05.2005

In timp ce multe femei recurg la operatii estetice pentru marirea sinilor, pentru altele sinii prea mari poate fi o adevarata povara. Este si cazul unei tinere din Focsani, Doina M., in virsta de 34 de ani, care a venit la Iasi sa-si micsoreze sinii giganti. "Aceasta pacienta suferea de o boala, o malformatie, numita gigantomastie. Numai un singur sin cintarea aproape 5 kilograme, ceea ce era un adevarat calvar pentru aceasta femeie. Ajunsese sa aiba probleme foarte mari si cu spatele, carind atitea kilograme in plus in fiecare zi", a precizat prof.dr. Teodor Stamate, specialist in chirurgie plastica si directorului Spitalului de Urgente Iasi.

In urma unei interventii chirurgicale de aproape 4 ore, tinerei i-au fost redusi sinii aproape la jumatate, din fiecare fiind scos cite 3,350 de kilograme de substanta. In general, in astfel de cazuri, costurile operatiei sint suportate de Casa de Asigurari de Sanatate, deoarece rezolvarea gigantomastiei nu intra in categoria operatiilor estetice, ci este considerata o boala.

De-a lungul anilor, la Centrul de Chirurgie Plastica de la Spitalul de Urgente, potrivit profesorului Stamate, au fost efectuate 50-60 de astfel de operatii, de micsorare a sinilor giganti, la femei cu virste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Cazul tinerei din Focsani va fi prezentat de directorul Spitalului de Urgente din Iasi la Congresul International de Chirurgie Estetica de la Bucuresti, ce se va desfasura in perioada 28-30 mai. "Centrul de Chirurgie Plastica de la Iasi va mai prezenta la acest congres si metode de reconstructie a sinului cu expanderi tisulari si implanturi mamare, pentru cazurile in care sinul lipseste total sau dupa amputatia sinului impusa de cancerul mamar", a mai spus prof.dr. Teodor Stamate.

Carmen Maftei

Copyright © 2009-2013 Gia Webdesign
Valid XHTML 1.0 Transitional